Gyermekvédelem és Egyenlőség

Blake Lively 2017-ben már számos címlapot birtokolt, de a legújabb és talán legnagyobb durranása az évben a szeptemberi Glamour, amelyben valóban őszintén és rezzenéstelen arccal mesél, bármiről is kérdezzük. Családja és magánélete körül nagy titok kering, de bizonyos keretek között szívesen beszél lányairől illetve férjéről egyaránt. A csodás fotósorozat képeit Nathaniel Goldberg készítette el a magazin számára, akivel először kerültek munkakapcsolatba. A Glamour oldalára már fel is került egy cikk illetve interjú amit Blakel készítettek Vancouverben, amit most le is fordítok nektek. A cikket és az interjút is Alex Morris készítette aki a New York Times illetve a Rolling Stone magazinoknak is gyakran dolgozik.

Egy elegáns vancouveri étteremben ülünk egy kis asztalnál amikor a mondat közepén Blake ficánkolni kezdd és a melltartójával babrál. Egyáltalán nem zavarja, hogy én is ott vagyok illetve még sokan mások akik láthatják a cselekményt, így szól hozzám. "Miért ilyen darabos a melltartóm? Egyszerűen ráncos és szoros is."

A rakoncátlan melltartónak is kiderült az oka, Blake az ideérkezése előtt szoptatta meg kislányát, Inezt majd a nagy kapkodásnak köszönhetően nem sikerült teljes mértékben felöltöznie. Ahogy ott ült előttem egy kopott farmer nadrágban és laza blúzban egyszerre jutott eszembe a 90-es évek, a Négyen egy Gatyában és a Gossip Girl korszaka is, minden időszakából belecsempészett egy kis stílust így lett tökéletes a kép így formálták meg a jelenlegi stílusát ezek a korszakok az idén augusztusban 30. életévét betöltő színésznőnek. Az élete valóban csodálatos hiszen hozzáment a Zöld Lámpás című filmben megismert kollégájához, Ryan Reynoldshoz akit megajándékozott kettő csodaszép és egészséges kislánnyal a két éves Jamesel és a 10 hónapos Inezel. Filmes karrierjére visszatekintve ő már játszott a filmvásznon egy kábítószerfüggő anyukát Ben Affleck rendezésében a Tolvajok Városában, Woody Allenel dolgozott együtt a Café Societyben és idén újra debütál majd az All I See Is You című thrillerben, amelyben egy látássérült házas nőt alakít. De a fényes karrierje itt még nem ért véget, hiszen számos új filmben láthatjuk majd az elkövetkezendő években. Ahogy Ő is idősödik annál jobban komolyodik, hiszen még biztosan ti is emlékeztek a bájos huszonéves Serenára, akinek a szerelmi élete bonyolultabb volt mint New York térképe, viszont a mára már sokkal komolyabb Blake igazi szépségnagykövet, gyakran kampányol a gyermekvédelemért, az emberi illetve női jogokért és egyenlőségért. Ez a feminista hozzáállás teljes mértékben bemutatja Őt és a jellemét, sőt miután megigazította a melltartóját belekezdtünk a komolyabb beszélgetésekbe.

 

1-2.kép: Képek a Glamour Magazinnak készült fotósorozatból

GLAMOUR: Meddig vagy Vancouverben?

BLAKE: Férjem éppen a Deadpool 2. részét forgatja a városban és elkísértük őt. Nem dolgozunk egy időben, hiszen a gyerkőcökre is vigyázni kell, megosztjuk a "munkát". Itt vagyunk mint egy család, kicsit kikapcsolódunk én is mielőtt belekezdek egy új filmbe.

GLAMOUR: Hogyan tudjátok beosztani egymás idejét, hogy egyszerre csak az egyikőtök dolgozzon míg a másik fél a gyermekekkel foglalkozik? Ehhez kell némi kompromisszum illetve komoly megbeszélés nem?

BLAKE: Csodálom azokat az embereket, akik egyből megtalálják a céljaikat a munkában vagy az életben, a gyerkőcök után minden csak a második helyre szorul. Mi nem dolgozunk egyszerre pontosan azért, hogy valaki mindig tudjon velük foglalkozni és ne szoruljanak háttérbe. Amikor felkérnek minket egy film szerepére, van időnk átgondolni illetve közösen dönteni, sőt a már elfogadott munkák időpontjait is tudjuk így tudunk viszonyítani, hogy ez még belefér-e vagy sem illetve, hogy lesz-e kettőnk közül valaki aki ráér majd velük foglalkozni és így tudunk előre tervezni a munkákkal is.

GLAMOUR: A legújabb hírek szerint Te kaptad meg a Husband Secret's című film főszerepét. Miért mondtad azt, hogy ezt igenis elfogadom vágjunk bele?

BLAKE: Ez sokkal másabb mint az eddigi filmek amiben szerepeltem így kicsit vicces is egy új szerep számomra. Vannak erős és törékeny nők a világban, bármelyik nap amikor dolgozhatok egy új alkotáson az számomra tökéletes.

GLAMOUR: Te azt mondtad mielőtt leírtad a karaktert, hogy nagyon bonyolult de nem csak bonyolult hanem attól sokkal komolyabb is.

BLAKE: Azt gondolom, hogy ez a képernyőn fog igazán kibontakozni, hogy sikerült-e hitelesen alakítanom a karaktert. Vannak gazemberek és igazi hősök is, ami persze nem valóságos. Mindannyiunkban van valami szelídség és egyben vadság is,egy jó színész rengeteg árnyalatát betudja mutatni.

GLAMOUR: Egyetértesz Reese Witherspoonal, hogy meg kell valósítani az egyenlőséget az iparágakban így a nőknek is termelniük kell valami saját márkás cuccot?

BLAKE: Azt hiszem ez sokat segít. Senki sem fog érted annyit harcolni mint saját magad. Tudom azt is, hogy nagyon sok ismert ember, producer,rendező van aki egy csodálatos nő mellett kötött ki, vannak köztük férjek és apák is.

GLAMOUR: Új irány! Nézzük a legújabb filmedet az All I See Is You-t, ami szeptember 15-én érkezik az amerikai mozikba. Gina karakterét alakítod aki látássérült így kénytelen férjére támaszkodni a mindennapjaiban. Viszont teljesen megváltozik az életük amikor visszakapja a látását. Mi a véleményed a filmről?

BLAKE: Gina férje értékeli őt, támogatja a műtétben és bíztatja is. Támaszkodhatnak egymásra, de amikor ez a szoros kapocs megtörik kettejük között akkor teljes mértékben felborul az életük, szerintem izgalmas lesz.

GLAMOUR: Szerinted Gina egy furcsa karakter vagy olyan metafórikus érzés volt eljátszani, mintha harc lenne a férfiak és nők között?

BLAKE: Én láttam vagyis elképzeltem őt mint egyedüli karaktert. Pont a választások előtt is voltunk és elgondolkodtam ezen a hatalmi helyzeten a két nem között. Úgy éreztem, hogy Gina egy hosszú utat járt be mire most itt tart az életében ahol de nem olyan messze mint ahol a műtét után lesz. Láttam azt a traumát, amikor fiatal volt és elveszítette a szeme világát, láttam, ahogy megpróbál boldogulni egyedül és azt is láttam, hogy milyen amikor visszanyeri a látását, ez egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Amikor újra lát, újra fiatalnak érzi magát és azt éli meg amit akkoriban már nem tudott. Ő folyamatosan változik és építi ki az életét amely dinamikusan percről percre bontakozik ki majd a vásznon.

GLAMOUR: Hogy érzed, a választás végkifejlete mennyire befolyásolta az életedet?

BLAKE: Sokkal óvatosabbá, tudatosabbá és érzékenyebbé tett. Nem csak a diszkrimináció a faji, nemi, kori területen hanem a sexizmus is komoly problémákat ölel fel. Mostanában nagyon sok időt és munkát fektetek abba, hogy erre a témára is megfelelő figyelmet szenteljünk. Na meg az emberkereskedelem, több százezer eltűnt gyermek van az államokban és ez a szám évről évre növekszik. Sokakat közülük szexmunkára kényszerítenek vagy sokkal rosszabb dolgokra. A híresebb illetve gazdagabb személyek gyermekeivel foglalkoznak míg akik szegényebb körülményekből jönnek velük alig foglalkoznak, pedig ugyanolyan értékes az életük mint bárki másnak. Én ezen szeretnék fordítani, hogy mindenki egyenlő esélyt kapjon a segítségnyújtásban.

GLAMOUR: Hamarosan megjelenik egy film, amelyben az emberkereskedelem a fő téma. Te tagja vagy a Child Rescue Coalition csoportnak, amely segít az eltűnt gyermekek családján illetve próbálja elkapni ezeket a ragadozókat, hogy kizsákmányolják a magatehetetlen fiatal gyermekeket.

BLAKE: Nagyon értékelem az én tiszta gyermekkoromat hiszen ez sokaknak nem adatik meg és nem válogathatja meg senki, hogy hová születik. A legnagyobb ok amiért bszerettem volna kerülni a Child Rescue Coalition-be az az, hogy segíthessek a rászorulóknak illetve jobbá tegyem az életüket, hiszen minden segítségnek örülnek. Sőt akkor már tudtam, hogy ide tartozom, amikor megkérdeztem az igazgatót, hogy milyen fiatalok azok a gyermekek akikkel ezeket a szörnyűségeket elkövetik és erre ő azt válaszolta, hogy a legfiatalabb babán alig vágták el a köldökzsinórt, na akkor elszörnyülködtem. Ez borzasztó.

GLAMOUR: Ez elképesztő.

BLAKE: A Gyermekmentő Koalíció tagjaként azt is megtudtam, hogy 30-50 millió gyermekpornográfia elérhető, ami azért hatalmas szám és a legszomorítóbb, hogy ez a szám napról napra nő.

GLAMOUR: Mit tehetünk ez ellen?

BLAKE: Ha mindenki írna, hogy vegyék le az adott tartalmat ezekről az oldalakról, akkor talán tennének valamit. Sajnos elég nehéz ezeket a fájlokat kordában tartani és biztos forrásuk is alig van, így csak a mi felszólalásunk nagyon csekély ez ellen, egy pici kis zajnak tűnik a csendben, de nem adjuk fel.

GLAMOUR: Nekem van egy fiam de szeretnék még egy kislányt is. Neked kettő lányod van, hogyan óvod őket a mai beteges világtól, emberektől vagy miket mondasz nekik? Ez esetben csak Jamesnek aki már 2 éves.

BLAKE: Ne mondd a gyermekednek, hogy bármit megtehet. Mindenki azt hiszi, hogy jól cselekszik, hogy jó szülő de senki nem tökéletes, mi is követünk el hibákat. Nem taníthatok meg mindent a gyermekeimnek, sajnos sok mindent nekik kell megtapasztalniuk az életben. Mi csak támogatjuk őket, szeretjük és óvjuk mindaddig míg lehet és engedik. A többi már rajtuk múlik, meg kell tapasztalniuk az élet mind a két oldalát.

GLAMOUR: Hogy tudod őket megvédeni?

BLAKE: Egyenlőre fogalmam sincs. Azt viszont tudom, hogy látnom kell őket , beszélnem kell velük és segíteni rajtuk ha úgy van és nem az én gondolataimat, érzéseimet rájuk erőltetni.

GLAMOUR: A kompomisszum kötés az egyik legalapabb dolog a gyermekek nevelésében. Milyen Ryan és a gyerkőcök kapcsolata?

BLAKE: Szerencsés vagyok a férjemmel, hiszen ő nagyon céltudatos ember. Amikor ő megkérdezi miért mondják rá ezt a jelzőt az emberek akkor mondom, hogy mert valójában ilyen vagy. Ezt már nekem is megtanította de ő még mindig jobb benne mint én. Folyton viccelődik, hogy mi is a lányunk neve és hogy kicsit parancsolgató, akaratos személyiség. Azt mondta, soha többé nem akarja ezt a szót hallani ő még nem hallott férfi parancsolóról.

GLAMOUR: Ez igaz.

BLAKE: Kicsit lehet diszkrimináció is, hiszen bármilyen nemzetiségű és nemű ember vállhat parancsoló akaratos személyiség, de ez valóban lekicsinylő egy kicsit. Attól nem lesz valaki főnök mert feladatokat oszt ki, úgyhogy nem tudom milyen a jó szülő és ezt nem is fogom megtudni még egy darabig, majd a lányaim elmondják később. Egyenlőre úgy cselekszünk, ahogy jónak látjuk és próbálunk tapasztalatokat szerezni másoktól is.

GLAMOUR: Gyakran kerülsz a média középpontjába illetve különböző cikkekben is feltűnsz. Hogyan reagálsz arra, amikor azt olvasod magadról hogy tökéletes család, szép ruha,fényes karrier? Nem fusztráló ez egy kicsit?

BLAKE: Ez nonszensz. Az egyszerű emberek találnak ki ilyet, a férfiak és a nők is teljesen mások, sőt a nők sokkal bonyolultabbak a férfiaknál. Az amit ti láttok a médiában az egyáltalán nem valós az gazi életben. Gyakran elferdítenek vagy kitalálnak dolgokat a nagyobb nézettség, olvasottság végett hát így könnyű. De kérlek ne higgyetek el mindent amit láttok, olvastok hiszen annak több mint a fele biztosan hazugság. Ha arról írnak, hogy tökéletes az életem vagy éppen romokban van, akkor azt az emberek el is hiszik pedig egyáltalán nem hiteles a forrás.

GLAMOUR: Nos azt hiszem ez az interjú jól megy nekünk.

BLAKE: Ó köszönöm én is így érzem. Én és a férjem is egyébként félénk emberek vagyunk , így amikor szereplünk teljesen más oldalunkat mutatjuk meg.

GLAMOUR: Nos, beszéljünk inkább a Te kis elbeszélődről. Ryan tweetjei az Interneten rólatok valami csodálatosak.  Itt is egy példa rá: "A lányom imádja ezeket  Disney filmeket. Imádja, amikor mindenki énekel, táncol és azt a részt amikor a szülők meghalnak."

BLAKE:  Hát igen, ő nem semmi egy fickó. Mindig azon igyekszik, hogyan tudna megnevettetni minket. A bejegyzései érdekesek, de én ennek ellenére is szeretem, úgy értem a legtöbb alkalommal szeretem őt.

GLAMOUR: A Legtöbb alkalommal?

BLAKE: Azt mondtam a legtöbb alkalommal, és azért nem azt, hogy minden alkalommal mert ha ezt mondom, sokan furcsán néznek rám és rögtön beskatulyáznak, hogy nekünk milyen tökéletes életünk van. Szóval ez egy ilyen védekező mechanizmus, így minden alkalommal ezt mondjuk, hogy neaggassák ránk a tökéletes jelzőt.

GLAMOUR: Nos, én szeretem a férjem, de nem mindig felhőtlen a kapcsolatunk, nincsenek mindig szivárványok és röpködő lepkék.

BLAKE: De az a lényeg, hogy szereted őt. Nem lehet minden mindig felhőtlen meg kell tanulni kapcsolatban élni és kezelni az esetlegesen felmerülő problémákat.

GLAMOUR: Hogyan juttok düllőre a házasságotokban felmerülő problémákkal?

BLAKE: Egy átlagos kapcsolatban csak felhívnám a barátnőmet, hogy mi a helyzet és tanácsot kérnék tőle az adott szituációban de itt más a helyzet. Komolyabb dolog a házasság és fontos, hogy együtt javítsunk rajta. Szerencsés vagyok mert Ryan nem csak a férjem, hanem a legjobb barátom is.

GLAMOUR: Apropó barátság, még mindig szoros baráti kapcsolatot ápolsz a volt kolléganőiddel, akiket a Négyen egy Gatyában című film forgatása alatt ismertél meg. Mi a titka, hogy ennyi év után is jóban vagytok?

BLAKE: Igen ez így van és hálás vagyok a barátságukért. Ők hárman a legjobb barátaim és egyben példaképeim is. Szuper színészek és aktivisták, feleségek és édesanyák, rendezők és producerek. Őket senki nem korlátozza, ők valóban a szabad utukat járják.

GLAMOUR: Végül, szeretnél valamit mondani vagy üzenni az olvasóknak?

BLAKE: Egyszer minden elmúlik. Bármilyen szép emlék is az, elmúlik. Azt tanácsolom éld át, jegyezd meg  és tartsd meg ezeket a pillanatokat az emlékeidben.

Saját fordítás! Saját fordítás! Saját fordítás! Saját fordítás! Saját fordítás! 

Figyelem! A modulban olvasható tartalom mind saját gyűjtésű és írású, segítségemre volt számos magyar és külföldi oldal is, de hangsúlyozom az itt látott tartalom mind saját gyűjtés, átfogalmazva és átírva így kérlek szépen, hogy NE LOPD EL és ami a legfontosabb, hogy ne tüntesd fel sajátodként sehol. A képek mind saját szerkesztésűek az oldal tulajdona, amit a képek jobb sarkában található oldal neve is mutat. A modulban olvasható tartalom és a még meg nem szerkesztett képek forrásai: X X X X / Minden jog fenntartva 2016 /

 
A kódolás a Sam and Aemy Design munkája!

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)